Kedves Kolléga!

Ezt a honlapot azzal a céllal hoztuk létre, hogy a 2013. szeptemberében az általános iskolákban bevezetésre kerülő új tantárgy, az erkölcstan tanításához szakmai segítséget nyújtsunk, és ami még fontosabb: a kollégáknak lehetőséget teremtsünk arra, hogy megosszák egymással és velünk is a tantárgy tanításában szerzett tapasztalataikat.

Egy új tantárgy megszületése zajlik napjainkban, ami nagy szakmai kihívást jelenthet a pedagógusoknak. Habár elkészült a Nemzeti Alaptanterv, a kerettantervek, a tankönyvek, zajlanak a felkészítő tanfolyamok, ugyanilyen nagy szerepe van a tényleges tanítási tapasztalatoknak, a visszajelzéseknek, hiszen ezek töltik meg tartalommal a tantárgyat. A módszertani eszközök készlete, az értékelési rendszer még kialakításra vár, és folyamatosan figyelemmel kell kísérnünk a fejlesztési célok megvalósulását, megvalósíthatóságát is.

Mi, a honlap szerkesztői egyben tankönyvírók is vagyunk, és nagy érdeklődéssel várjuk a könyvünkből tanító pedagógus kollégák bármilyen észrevételét, kérdését. Számunkra is fontos az együttműködés, hiszen egy tankönyvet a mindennapi használat igazol, és mi, szerzők is sokat tanulhatunk a visszajelzésekből.

A honlap azonban szól minden évfolyamon, bármely taneszközzel, módszertani megközelítéssel dolgozó pedagógusnak, hiszen mindnyájan tudunk tanulni egymástól.

Fenyődi Andrea                                              Pénzesné Börzsei Anita

kerettantervíró, tankönyvszerző                      tanító, tankönyvszerző

A honlap folyamatos frissítés alatt van.