Az én világom

A volt Apáczai Kiadó, majd az Eszterházy Károly Egyetem Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetének kiadásában felmenő rendszerben készülő erkölcstan/ etika tankönyvcsaládunkat bemutató anyagokat, kapcsolódó írásokat és a tankönyveket használó, értékelő kollégák tapasztalatait szeretnénk itt megosztani.

Tankönyvcsaládunk egy általunk kialakított koncepción alapul, amely a tematika, a feladattípusok, a módszertani eszköztár tudatosan tervezett bővítésével jut el felső tagozatig, ahol reményeink szerint a gyerekeknek már ismerős helyzet lesz a véleményalakítás, érvelés, az önreflexió adása, a kooperáció, az esetelemzés, a közös alkotás, a projektmunka és még sorolhatnánk.

2018 márciusától a tankönyvek alcíme etikára változik, a raktári kódjuk nem módosult

Kedves Kolléga!
Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy Az én világom etikatankönyveket tanítói kézikönyv nélkül csak nagyon nehezen lehet használni. Sajnos a kézikönyveket már nyomtatott formában nem lehet beszerezni, ezért pdf-ben és word-fájlban itt tudjuk közreadni.

AZ ÉN VILÁGOM 1 és 2 etikatankönyvek bemutatása

AZ ÉN VILÁGOM 3 etikatankönyv bemutatása

AZ ÉN VILÁGOM 4 etikatankönyv bemutatása

Tanmenetek és irodalomjegyzék

AZ ÉN VILÁGOM 1 kézikönyve

AZ ÉN VILÁGOM 1 munkafüzet

AZ ÉN VILÁGOM 2 kézikönyve

AZ ÉN VILÁGOM 3 kézikönyve

AZ ÉN VILÁGOM 4 kézikönyve egyben

Köszönet
Mint talán már közismert, 2014. október elsejétől megszűnt az Apáczai Kiadó. Köszönjük, hogy néhány évig itt dolgozhattunk és részt vehettünk abban a kitartó munkában, amelyben  szerzők, szerkesztők, grafikusok, tördelők és a többiek együttműködve hozták létre az oly sok tanító által használt taneszközöket. Az igazgató, Esztergályos Jenő tanár úr az utolsó pillanatig vitte előre az új, átdolgozott tankönyvek készítését. Köszönjük a szakreferenseknek és a kiadóknak, hogy lehetőséget biztosítottak nekünk, szerzőknek a talán legfontosabbra: a tankönyvvel dolgozó tanítókkal való személyes találkozásra!

Egy hozzászólás a(z) “Az én világom” bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Az én világom | Fejlesztelek blog

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .